img_3435-800x445

ДЪРЖАВАТА СЕ ПОДГОТВЯ ЗА ОЦЕНКАТА НА ВЪЗДЕЙСТВИЕТО

На 21 и 22 октомври 2016 г. Институтът по публична администрация организира семинар на тема „Оценка на въздействието – българския и международен опит в оценяването на публичните политики” като част от подготовката на държавата за оценката на въздействието, която става задължителна от 4 ноември 2016 г.

Участниците в него бяха приветствани от заместник министър-председател по коалиционна политика и държавна администрация и министър на вътрешните работи г-жа Румяна Бъчварова. Те бяха запознати и с готовността на администрацията на Министерски съвет за стартиране на процеса по извършване на оценки на въздействието от г-н Красимир Божанов – директор на дирекция „Модернизация на администрацията”.

Центърът за ОВЗ, представляван от своя председател  Тони Димов, имаше шанса да представи процеса по възприемането и въвеждането на оценката на въздействието в България, както и предизвикателствата и перспективите пред нея след 4 ноември 2016 г.

Служители от Агенцията за по-добро регулиране и Министерството за бизнес, енергетика и индустриална стратегия на Великобритания запознаха участващите в проявата с практиките по извършване на оценка на въздействието в тяхната държава. На семинара бяха представени и практическите аспекти и добри практики в последващата оценка на въздействието на Европейския парламент.

Leave a Reply